JÁTSZÓTÉRAVATÁS Az iskola udvarán kialakított EU-konform játéksziget a Michelin Hungária Kft. és Nyíregyháza önkormányzata támogatásával valósult meg.

– Alapvető célunk, hogy az a közösség, amelyikből táplálkozunk, ahonnan munkaerőt alkalmazunk, egy boldog közösség legyen, ahol az emberek fejlődnek és megtalálják a saját számításaikat – fogalmazott a megnyitón dr. Nemes Attila, a Michelin Hungária Kft. gyárigazgatója.

A játszópark gumitéglájának anyaga olyan speciális ütéscsillapító gumi, amely megfelel az európai uniós előírásoknak.

 

ÖNKORMÁNYZATI SEGÍTSÉG

 

Az intézmény udvarán kialakított játszópark játékait a nyíregyházi önkormányzat támogatásával szerezte be az iskola. Batizi Tamás kabinetvezető elmondta, önmagában is nagyon fontos a segítség, a speciális problémával élő gyermekeknek pedig különösen, éppen ezért érzékeny az önkormányzat a hasonló kezdeményezésekre és előszeretettel támogatja is.

 

PÉLDAÉRTÉKŰ EGYÜTTMŰKÖDÉS

 

– A nyíregyházi önkormányzat évek óta eredményes kapcsolatot ápol a Michelin Hungária Kft.-vel. A mostani projekt is ezt támasztja alá, amely példaértékű lehet mindenki számára – tette hozzá a kabinetvezető.

 

SEGÍTI A TORNAFOGLALKOZÁST

 

A Göllesz Viktor Speciális Szakiskola, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény rendelkezik sportudvarral, tornateremmel, valamint tornaszobával. Azonban mióta bevezetésre került a mindennapos testnevelés, nehézséget okozott, hogy egyszerre több osztály is órát tarthasson. – A játszótér ezért különösen nagy segítség, ugyanis a teret a mindennapos testnevelésbe beépítve megvalósítható a gyerekek finommotorikai, valamint nagymotorikai mozgásainak fejlesztése – emelte ki Buda Barna, az intézmény vezetője. Az ünnepélyes megnyitó után a gyermekek csillogó szemekkel és arcukon boldog mosollyal fedezték fel az új játékteret.

 

(forrás: nyiregyhaza.hu)

Galéria