NYÍREGYHÁZI GÖLLESZ VIKTOR SZAKISKOLA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY

Telefon: +36-42-512-876 - E-mail: titkarsag@gollesz.hu
szerda, október 27, 2021
 • www.gollesz.hu
 • Szakmáink

beiratkozás24

Az emberi erőforrások minisztere 10/2020. (V.29.) EMMI határozata alapján A középfokú iskolába felvételt nyert tanuló szülője, vagy törvényes épviselője útján az iskolába személyesen vagy elektronikusan is beiratkozhat.

 

 1. Elektronikus úton való beiratkozás esetén a szülő teendői:

Az e-Ügyintézés felületén 2020. június 15-től megnyílik a lehetőség a szülők részére, hogy gyermekeik adatait beküldjék a középiskolába a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével. 2020. június 30-án 16 óráig van arra lehetőség, hogy a szülők online módon küldjék be előzetesen a gyermek adatait az intézménybe.

Az adatbeküldésre kétféle lehetőség van:

 • A szülő az általános iskolai gondviselői azonosítójával és jelszavával bejelentkezik az általános iskola e-Ügyintézés felületre. Ekkor a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait a felületre, amelyet a szülő ellenőriz, és ha kívánja, módosíthatja, kiegészítheti azokat.
 • A szülő az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával belép a BKI felületre. Itt kitölti a gyermek személyes adatait, lakcím adatait, a törvényes képviselők adatait, illetve a beiratkozáshoz szükséges adatokat.

Mindkét esetben a szülő a felületen kiválasztja az intézményt, ahová a gyermeke felvételt nyert. Az e-Ügyintézés felületén beltöltött/beírt oktatási azonosító, illetve név, születési hely és idő alapján a szoftver a kiválasztott középiskola KRÉTA rendszerébe betöltött KIFIR adatok között megkeresi és azonosítja a tanulót.

Amennyiben megtalálja a tanulót, a rendszer fogadja a beküldött adatokat, és legenerálja a nyomtatványokat.

Amennyiben nem találja meg a tanulót a szülő által megadott adatok alapján a rendszer, akkor üzenetet küld az adatok pontosítására, illetve, hogy a szülő vegye fel a kapcsolatot azzal az intézménnyel, ahová a gyermeke felvételt nyert.

 1. Az elektronikus ügyintézés nem kötelező. Lehetőség van a személyes beiratkozásra is.

A beiratkozás időpontja: 2020. június 22. (hétfő) 730- 1200 óráig

A beiratkozással egyidőben orvosi alkalmassági vizsgálaton vesznek részt a tanulók.

Orvosi alkalmassági vizsgálat időpontja: 2020. június 22. 730- 930

Helye: Nyíregyházi Göllesz Viktor Szakiskola, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 4400 Nyíregyháza Báthory u. 30.

Az orvosi alkalmassági vizsgálat feltétele, hogy szülői/gondviselői kísérettel érkezzen a tanuló, mert aláírása feltétlenül szükséges!

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

 • általános iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány
 • személyes okmányok (személyi igazolvány, lakcímkártya, társadalombiztosítási igazolvány, adó igazolvány)
 • állami gondoskodásban részesülők - a gyámhivatali határozat
 • rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők - az erről szóló határozat másolata
 • „Anamnézis lap”, abban az esetben, ha még nem postázták vissza az iskola részére
 • egyéb orvosi leletek
 • diákigazolvány igénylését igazoló NEK adatlap

(Diákigazolványt a tanulónak kell igényelni a nyíregyházi vagy a lakhely szerint illetékes okmányirodától. Itt kezdeményezheti a diákigazolványhoz szükséges fénykép és adatlap elkészítését. A tanuló személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel tudja igazolni magát.)

A járványügyi helyzetre való tekintettel a tanulókat csak egy személy (szülő/gondviselő) kísérheti! Maszk használata mindenki számára kötelező!

Harasztiné Laczkó Beáta

intézményvezető