NYÍREGYHÁZI GÖLLESZ VIKTOR SZAKISKOLA, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY

Telefon: +36-42-512-876 - E-mail: titkarsag@gollesz.hu
kedd, május 24, 2022
  • Szakmáink
  • www.gollesz.hu

Kedves Ballagó Diákok!

ballag.fw

Nem a megszokott módon szólítunk meg Titeket ebben az ünnepi pillanatban, tanévünk egyik legszebb eseményén. Hosszú hetek óta nem találkozhattunk személyesen, de mégis fontos, hogy ebben a rendkívül különös és nehéz időszakban megálljunk, hiszen elérkeztünk eddigi életetek talán legnagyobb eseményéhez.

 

Az ember életében megszokott időben és módon érkeznek el életének fontos eseményei, állomásai. Egy ilyen állomásnak vagyunk most mi is részesei. Elbúcsúztok iskolátoktól, tanáraitoktól, barátaitoktól, diáktársaitoktól. Ezek a búcsú pillanatai, de a középiskolás évek alatt átélt közös élmények, örömök esetleg kudarcok továbbra is összekötnek benneteket és olyan kapcsolatokat alakítottatok ki, amelyekre építhettek a jövőben, amelyek talán egész életre szólhatnak. Az itt átélt események észrevétlenül is formálták, alakították egyéniségeteket, személyiségeteket, hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen emberekké váljatok, akikre joggal vagyunk büszkék.

Igen, büszkék vagyunk Rátok, hiszen az elmúlt időszak akadályait és nehézségeit is zökkenőmentesen vettétek. Ez elégedettséggel tölt el bennünket, hiszen olyan fiatalok lépnek ki iskolánkból, akik képesek lesznek rá, hogy a nagyvilágban is megállják a helyüket! Gyermekből felnőttek lettetek, középiskolás kamaszokból munkavállalók és elkezdődik számotokra egy új, ismeretlen, kihívásokkal teli életszakasz, a felnőttkor.

A rátok váró szakmai vizsga nem csupán egy vizsga, hanem egy mérföldkő is, mellyel lezárulnak középiskolás éveitek és beléptek a munka világába. A jövőben igyekezzetek, hogy megtaláljátok mindannyian a helyeteket ebben a folyamatosan változó világban, de soha ne feledjétek, hogy honnan indultatok, ne feledjétek a szülői házat és a középiskolát, mely mindezt lehetővé tette számotokra!

Kedves végzős diákjaink, ezekkel a szavakkal búcsúzunk most tőletek: Törekedjetek a munkátokban, a tanulásban és az élet más területein is mindig a legjobbra, hiszen komoly feladatok várnak rátok a nagybetűs életben! Kívánjuk, hogy mindegyikőtök sikerrel vegye a rá váró akadályokat és megvalósítsátok céljaitokat! Ahogy Ibsen is írta:

„Gyönyörű, ha valaki maga előtt célt lát, s azt meg is valósítja tűzön, vízen át.”

ballag2

ballag1